家校導(dǎo)學(xué)五年級(jí)英語人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊家校導(dǎo)學(xué)五年級(jí)英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對(duì)答案用的,請勿直接抄襲。
(
T
)1. Mary is in Grade Five.
(
F
)2. Mary doesn't like her Chinese teacher.
(
T
)3. Mary's maths teacher is funny.
(
T
)4. Mary's English teacher is friendly.
(
F
)5. Mr Li is Mary's PE teacher.
答案:1. T
解析:聽力內(nèi)容提到Mary在五年級(jí),所以是T。
2. F
解析:Mary喜歡她的語文老師,與“doesn't like”不符,故為F。
3. T
解析:聽力中描述數(shù)學(xué)老師“funny”,因此是T。
4. T
解析:聽力表明英語老師“friendly”,所以是T。
5. F
解析:聽力中Mr Li不是Mary的體育老師,故為F。
Read the textbook in Page 9 and answer.
1. What's the robot's name?
2. Who made the robot?
3. What is the robot like?
4. Can the robot speak?
5. Is the robot helpful?
答案:1. Robin
解析:根據(jù)教材Page 9內(nèi)容,機(jī)器人的名字是Robin。
2. Wu Yifan's grandfather.
解析:教材中提到是吳一凡的爺爺制作了機(jī)器人。
3. He is short and strong.
解析:教材中對(duì)Robin外貌的描述是“short and strong”(矮且強(qiáng)壯)。
4. Yes, he can.
解析:機(jī)器人會(huì)說話,這是其基本功能之一。
5. Yes, he is.
解析:機(jī)器人能幫助人們做很多事,所以“helpful”(有幫助的)。
Read, choose and write.
I have a good English teacher. Her name is Helen. She's about twenty - five years old. She is very friendly to us. We all like to have English classes. She's beautiful and she looks like a student, too. She has two big eyes and long hair. She likes wearing a white T - shirt with a skirt. She can tell many English stories. She can sing English songs well, too. We have so much fun in her class. After class, she often plays games with us. She's so excellent (優(yōu)秀的)! Our classmates like her very much.
( )1. Helen is ______ years old.
A. 20 B. 25 C. 35
( )2. Helen is ______.
A. friendly B. beautiful C. Both A and B
( )3. Helen's class is ______.
A. funny B. boring C. beautiful
( )4. Helen often ______ with us.
A. tells stories B. sings songs C. plays games
5. What do you think of Helen?
答案:1. B
解析:文中明確提到“She's about twenty - five years old.”,所以選B。
2. C
解析:文中描述“She is very friendly... She's beautiful”,A和B都對(duì),選C。
3. A
解析:“We have so much fun in her class.”說明課很有趣,“funny”(有趣的)符合,選A。
4. C
解析:“After class, she often plays games with us.”,所以選C。
5. She is an excellent and friendly teacher.
解析:總結(jié)Helen的特點(diǎn),用“excellent and friendly”(優(yōu)秀且友好)等詞。
Read and finish the Mind Map.
Cindy is my new English teacher. She is only 25 years old. She has a round face and short brown hair. She is tall and thin. And she is very helpful. She often helps us with our Chinese. She can speak Cantonese (粵語) well. She often sings some Cantonese songs to us after class. We also like her.
My English teacher
Name: ______
Age (年齡): ______
Appearance (外貌): ______
Characters (性格): ______
Languages (語言): ______
答案:Name: Cindy
Age: 25
Appearance: She has a round face, short brown hair, and she is tall and thin.
Characters: helpful
Languages: English and Cantonese
解析:根據(jù)文中內(nèi)容依次提取信息,Name是Cindy,Age是25,Appearance對(duì)應(yīng)描述外貌的句子,Characters是helpful,Languages是English和Cantonese。